Oradio

Zelfstandig genieten van uw favoriete muziek met de Oradio

Gepubliceerd door: WVO Zorg

De Oradio is een muziek afspeelapparaat. Vormgegeven als een radio uit de jaren 60, en zeer eenvoudig in gebruik. Er wordt gebruik gemaakt van voorgeprogrammeerde afspeellijsten, gerubriceerd naar diverse genres. Door het pictogram van een bepaald genre aan te raken, begin de lijst af te spelen. https://oradio.tech/

Waarde voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers

Veel mensen met dementie zijn in staat om de Oradio zelfstandig te bedienen, dankzij de intuïtieve interface. Dit verhoogt hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Het luisteren naar de Oradio zorgt voor ontspanning. De playlists zijn zo samengesteld dat de muziek voor veel mensen herkenbaar is en herinneringen oproept. Mantelzorgers en mensen met dementie kunnen deze herinneringen samen delen. Dankzij de eenvoudige interface, kunnen mensen met dementie de Oradio eenvoudig zelf bedienen. Hiervoor hoeft de mantelzorger niet aanwezig te zijn. De radio ziet er vriendelijk uit; mensen ervaren geen “knopjes-vrees”. Mensen met dementie kunnen lagere tijd naar de radio luisteren, zonder afgeleid te zijn of de impuls te krijgen om te gaan dwalen. Hierdoor is het voor de mantelzorger mogelijk om eigen activiteiten te ontplooien of voor een moment het huis uit te gaan.

**De bijdrage van de Oradio aan het dagelijks leven **

De Oradio draagt door zijn eenvoudige bediening bij aan het zelfvertrouwen van de gebruiker; de persoon met dementie. Doordat de Oradio zelfstandig te bedienen is en voor langere tijd afleiding geeft, krijgt de mantelzorger ruimte om andere activiteiten te ontplooien. De muziek uit de Oradio kan worden aangepast aan de persoonlijke voorkeur van de luisteraar en zorgt voor plezier, herinneringen, ontspanning, het verminderen van onrust en alle positieve effecten die aan muziek luisteren worden toegeschreven.

Wil je je ervaring met technologie delen op het platform? Contacteer ons!