University of Applied Sciences

“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien”. Vanuit die gedachte ziet de HZ het als haar taak om met vernieuwend onderwijs en onderzoek bij te dragen aan een betere wereld.

Gepubliceerd door: WVO Zorg

De HZ heeft zo'n 4.800 studenten verdeeld over vier studiejaren en zo'n 25 bacheloropleidingen, waarvan acht in het Engels. Zo'n 500 studenten komen van buiten Nederland, dus we hebben een mooie mix van Nederlandse en internationale studenten.

Ouderenzorg Het lectoraat Ouderenzorg doet onderzoek naar innovaties in de ouderenzorg op basis van vraagstukken uit de praktijk. “Innovaties waarmee we uiteindelijk de kwaliteit van leven van ouderen kunnen verbeteren”, zegt lector Gerda Andringa.

Innoveren in de ouderzorg is volgens haar noodzakelijk voor de kwaliteit van de ouderenzorg in de provincie, vanwege de vergrijzing, forse stijgingen van de zorgkosten en tekorten op de arbeidsmarkt. Bovendien heeft de ouderenzorg een imagoprobleem. In Zeeland is de kwaliteit van de zorg nog hoog, maar zorgen zijn er door de vergrijzing en wegtrekkende jongeren.

Details van organisatie

Naam: HZ University of Applied Sciences

Ga naar website