Dementie. Een boek voor partners

Het eerste boek van, over en voor partners van mensen met dementie. Interviews met partners, afgewisseld met meningen en bevindingen van deskundigen

Gepubliceerd door: WVO Zorg

Dit is het eerste boek van, over en voor partners van mensen met dementie. Zij hebben het meegemaakt. In de twee betekenissen: zij hebben mee aan het boek gewerkt en ze hebben beleefd wat erin beschreven staat. Drie vrouwen en drie mannen van wie de partner niet meer thuis woont maar opgenomen is, vertellen. Hun verhaal is niet gestileerd tot een story, maar het is hun vertelde leven zelf in alle dappere eerlijkheid.

En tussen de interviews lees je de meningen en bevindingen van deskundigen. Je kan erbij nadenken, je zal vergelijken met eigen inzichten en ervaringen, je leert ervan. Je vindt sleutels om een of ander nieuw aan te pakken: het bezoek aan je partner, je bange schuldgevoel, het voortdurend afscheid nemen... Vragen, antwoorden, bekommernissen en ervaringen in dit boek hebben hun wortels vooral in het Dementiecafé en de partnerclub van RVT Joostens in Zoersel bij Antwerpen.

Met een voorwoord van Fons Wouters, directeur van RVT Joostens, de dementiekliniek van het ocmw-Antwerpen te Zoersel, bezieler en medeauteur van Verdwalen met een gids (EPO, 1998) en Dementiecafé (EPO, 2002).

Details van boek:

Titel: Dementie. Een boek voor partners

Auteur: Erik Stroobants

Uitgever: EPO

Datum: 2021-10-01

ISBN: 9789064453632

Prijs: 20

Ga naar website