‘Zorg de Baas’, cursus voor mantelzorgers

Dec 31, 2025

Manteling Walcheren

Kousteensedijk 7 4331 JE Middelburg

Opleiding

informeer naar de actuele kosten

https://www.mantelingwalcheren.nl/activiteit/zorg-de-baas-cursus-voor-mantelzorgers/

Gepubliceerd door: WVO Zorg

Manteling organiseert de cursus ‘Zorg de Baas’ voor mantelzorgers.

De cursus is voor iedereen die intensieve zorg verleent aan een partner, kind, ouder, familie, vrienden of buren. Onderwerpen in deze cursus zijn onder meer: verwachtingen van jezelf en anderen, grenzen stellen en hoe te communiceren met o.a. zorgverleners.

Zorg je voor iemand met een chronische aandoening zoals bijvoorbeeld MS, een spierziekte, hart- en vaatziekte, dementie of voor iemand met een psychische en/of psychiatrische aandoening? Dan zul je merken dat veel aandacht gaat naar degene die je verzorgt. Maar hoe hou jij het vol? Kom je wel aan jezelf toe? Waar liggen voor jou de obstakels? In deze cursus sta jíj centraal. Samen met anderen leer je dat goed zorgen voor een ander, begint met goed zorgen voor jezelf.

Inhoud van de cursus Met behulp van theoretische informatie en praktische oefeningen krijg je inzicht in de belasting die de zorg met zich meebrengt. Je krijgt praktische tips om deze belasting te verminderen. De cursus wordt gegeven door twee coördinatoren van Manteling.

Onderwerpen die aan de orde komen:

Stilstaan bij de zorg Inzicht in je eigen functioneren als mantelzorger Balans vinden in zorg voor de ander en zorg voor jezelf Hoe ver kan en wil ik gaan? Stress en overbelasting Communicatie met hulpverleners en familie Hoe leer ik grenzen stellen? Helpende gedachten Voorkomen van piekeren

Kosten: informeer naar de actuele prijs

Vraag de flyer aan via info@mantelingwalcheren.nl (o.v.v. ‘Zorg de Baas’, je n.a.w. gegevens en degene voor wie je zorgt) of bel naar 0118 – 553530.

Als je degene die je verzorgt niet alleen kunt achterlaten, kunnen wij, mits tijdig aangemeld, de inzet van een vrijwilliger regelen.